Limoges – Porceleinstad van Europa

Zomervakantie 2017 – deel II – Limoges
We zijn voor de tweede keer in Limoges. De eerste keer was in 2013 als overnachtingscamping. Nu terug omdat Limoges de porselein hoofstad van Europa is.
De camping is een municipal camping in de buurt van een meer en van een centre commercial. Dus alle gemakken in de buurt.
We worden vriendelijk ontvangen en zetten op ons gemak te vouwwagen op. We komen nog wel wat zand en stof tegen uit Versailles, dat wordt er echter die nacht volledig afgespoeld. Een stevige regen- en onweersbui trekt over. De jongens worden er zelfs wakker van. Dit heeft wel tot gevolg dat we de wisseltruc doen. Eentje bij mij en eentje bij mama. Binnen 10 minuten slapen we daardoor weer.
Volgende ochtend ontbijten en picknickspullen mee naar Limoges. We hebben heerlijk gestruind en de plekken gezien de we wilden zien. Hoogtepunt was toch wel het porseleinmuseum. (via de mevrouw van het museum leerde we dat er in de buurt nog meer fabrieken zijn met winkel. Daar hadden wij helaas geen tijd voor).

De camping wordt ook veel als overnachtingscamping gebruikt. Hij ligt op een mooie afstand van de snelweg A20 richting Toulouse/Bordeaux (je ontwijkt de drukke A10)

Camping du Lac d'Uzurat

http://www.campinglimoges.fr/

  1. Porceleinmuseum

    Four Historique des Caseaux laat zien hoe vroeger porcelein werd gemaakt. Onze kinderen (11 en 8 jaar) waren onder de indruk dat kinderen van hun leeftijd al hielpen.

  2. Limoges centrum

    Een paar mooie parken, kerken en oudere panden

Log in voor je bucketlist