Wildkamperen met de Kariba

Een geschikte plek is in Noorwegen de grootste uitdaging als het gaat om wild-kamperen met een vouwwagen.
We hebben dit plekje 3 jaar geleden ontdekt tijdens een wandeltocht. Er loopt een bospad langs het meer dat goed te rijden is met auto en vouwwagen. En er is een kale plek geschikt om een vouwwagen op te zetten, groot genoeg en je kan er ook nog wat haringen in de grond slaan.
In Noorwegen geldt allemansrecht. Dat betekent dat je in de vrije natuur mag overnachten. Het basisprincipe is simpel: Wees zorgzaam en bedachtzaam. Beschadig niets, en laat alles achter zoals je het zelf graag zou vinden.
In Noorwegen geldt allemansrecht. Dat betekent dat je in de vrije natuur mag overnachten. Het basisprincipe is simpel: Wees zorgzaam en bedachtzaam. We mochten daar dus staan.
We stonden er maar 1 nachtje, hadden op de vorige camping een jerrycan gevuld met water en een groot meer voor de deur.
Toilet, tja, dat is dus ook de vrije natuur waarbij je dan wel het wc-papier moet opruimen. Dan ging dan weer op het kampvuur.
Wat veiligheid betreft, ’s avonds in bed wel even gedacht “wat nu als er iemand komt?” Ook wel wat langer wakker gelegen omdat je veel vreemde geluiden hoort. Maar het was toch wel afgelegen genoeg dat we niet verwachtte dat er mensen zouden komen met kwade bedoelingen.
Verder zie je in Noorwegen zo vaak kleine tentjes in de vrije natuur staan, als het gevaarlijk of onveilig is zou je dat niet zoveel zien volgens mij. Mentaliteit wat het buitenleven betreft is in Noorwegen ook zo anders t.o.v. Nederland.
Toen we net stonden kwamen er nog 2 jagers langs, die waarschuwde ons dat ze zouden gaan schieten, dat we niet moesten.
Het is volgens mij overigens niet de bedoeling om ergens voor langere tijd te staan. 1 of 2 nachten kan wel maar niet langer, dan kan het niet anders dan dat je sporen achterlaat.

vrije natuur

Log in voor je bucketlist