wat een mooie kustlijn!

Deze camping ligt aan de oost kust van Zweden net boven de stad Kalmar. Prima uitgangspunt voor allerlei dagtochten. Volgens mij hebben wij maar weinig gezien. De kustlijn is compleet anders dan die bijv in Nederland: geen duinen, geen rotsen, alleen maar veel riet en kleine eilandjes in het water. Je hebt niet eens het idee dat je aan zee staat, maar aan een meer (vanaf de camping gezien dan). Hij ligt aan een zgn landtong en je hebt aan twee kanten de zee. Hoewel het ‘Kalmar’camping heet, ligt het nog wel een eindje boven Kalmar hoor (ca 15 km).
Ook hier weer op z’n zweeds: echt goed sanitair (deze was overigens de beste van de reeks campings). De camping is ruim van opzet met tentgedeeltes en strakkere caravan/camperplaatsen. Met stroom, zonder stroom….
Overigens:een vouwwagen is een fenomeen wat ze niet zo goed kennen in Zweden. Je wordt als tent aangezien en dat is gunstig (mooiere plekken en vaak goedkoper).

Kalmar camping rafshagsudden

http://www.kalmarcamping.se/

  1. Kalmar

    Genoeg te doen in deze stad: de stad zelf, maar bovenal het kasteel: dat is toch wel één van de mooiste kastelen die ik gezien heb.

  2. Dagtochtje naar öland

    Wij zijn naar de Långe Jan(naam vd vuurtoren) gereden, het meest zuidelijkste puntje van Zweden, maar volgens mij zijn er meer mooie plekjes daar te vinden

Log in voor je bucketlist