Het Sommen-meer: een prachtige plek!

Camping Hätte is onze 3e camping deze vakantie en eigenlijk was dit ook de mooiste van de 5. We hadden de keuze óf tussen bomen op het tentenveld of op de keurige plekken in een rijtje tussen de caravans en campers. Op het tentenveld zijn alleen op het einde enkele stroomplekken, maar wij zijn niet afhankelijk van stroom, dus hebben we het zonder stroom gedaan. Het is een keurige camping gerund door nederlandse eigenaren, die maar wat behulpzaam zijn. Het sanitair is op z’n zweeds: prima, schoon en voorzien van een pasjessysteem om in de gebouwen te mogen. De douches zijn hier gratis.
Aan de overkant van de parkeerplaats ligt het prachtige meer : Sommen. Hier kun je prima zwemmen, vissen en een bootje of kano huren. Het ligt net buiten het stadje Tranås waar je op nog geen 5 minuten rijden supermarkten en andere winkels hebt.
De omgeving is prachtig! Net iets ruiger dan bij camping 2 (Mariannelund, vlakbij Vimmerby) en 45 min rijden van het immens grote meer: Vättern.
Laat je niet afschrikken door website met de vele campers/caravans (wat overigens echt typisch zweeds is). Het is absoluut geen massale camping.

  1. Zuurstok Stadje Gränna bezoeken!

    Het is een prachtig schattig stadje aan het Vättern-meer wat bekend staat om zijn overheerlijke zuurstokken (die daar ter plekke gemaakt worden). Uiteraard moet je dan ook even het haventje bezoeken.

  2. Bootje huren bij de camping

    Wij hebben een motorbootje gehuurd voor 3 uur en dat was eigenlijk te kort. Wil je echt wat zien, huur hem dan de hele dag en meer aan aan één van de vele onbewoond eilandjes. O ja: de eigenaar van de verhuur lijkt verdacht veel op de vader van Pippi ;-)

  3. Elandensafari

    Er zijn er een heleboel: elandenparken, maar net boven Eksjo zit er eentje. Als je dan in Zweden bent....

Log in voor je bucketlist