Normandië met de Zambezi & auto & motor.

Dit jaar zijn wij naar Normandië geweest. Ronald op de motor en Martijn, de hond Bob en ik met de auto en daarachter de Zambezi River Camp White Edt. Om het lekker rustig aan te kunnen doen, hebben we de tocht in 2-en geknipt.

Onze doorreis camping was Chateau du Gandspette, http://www.chateau-gandspette.com. De 3de dag zijn we verder gereisd naar Camping Port’Land.

Deze camping is ons bijzonder goed bevallen. We hadden een Grand Comfort plaats en die was met zijn 150 m2 echt wel ruim genoeg te noemen :). Op de plek elektriciteit en een kraan. Sanitair was ruimschoots aanwezig en netjes.

Er zijn 2 zwembaden, waarvan 1 overdekt. Het restaurant is het middelpunt van de camping. Hier is gratis wifi en er hangt een gezellige en ongedwongen sfeer. Het eten is erg lekker en de mensen die er werken zijn bijzonder vriendelijk. Je kunt eenvoudig brood bestellen voor de volgende dag, zodat je heerlijke croissants en baguettes kunt nuttigen bij je ontbijt.

Er is ook animatie aanwezig, maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Wel leuk om te vermelden, dat er naast een kids club ook heel veel gedaan wordt voor jongeren en volwassenen. Er wordt aan beach-volleybal gedaan, yoga, aerobics in het zwembad etc. Regelmatig treden er kleine bandjes op in het restaurant. Al met al een levendige camping, waar het na half 12 in de avond, toch ook echt stil is.

De omgeving is prachtig. Stap je door de poort aan de achterkant van de camping naar buiten, dan zie je achter het korenveld de zee liggen. Je kunt in zo’n 15 min. naar de haven lopen. Deze ligt bij eb geheel droog en bij vloed, varen de vissers weer uit. De rotskust is prachtig. Bij de haven zijn diverse restaurants en winkeltjes. Elke vrijdag is er in het hoogseizoen om 23.00 uur, vuurwerk.

In totaal 1700 km afgelegd met de auto en motor. Best een AAvontuur! Op zowel de heen- als de terugweg, de tent gedurende een wolkbreuk met gemak opgezet en afgebroken en dat zonder 1 druppel op het superdeluxe kingsize bed! Genoten van het kookeiland, alhoewel het restaurant ook wel erg aantrekkelijk was. Over het rijden met deze wagen hoef ik niets te zeggen. Dit gaat zoals je zou mogen verwachten, fantastisch!

Camping Port'Land in Port en Bessin-Huppain, Normandië, Frankrijk

http://www.camping-portland.com

 1. Mont Saint-Michel

  Dit rotsachtige eiland moet je gezien hebben. Bovenop ligt de middeleeuwse abdij. Op de torenspits staat een beeld van de heilige Michaël. Je kunt met een pendelbus naar het eiland toe, of bij eb over de zeebodem.

 2. D-Day stranden

  Bezoek de stranden Omaha beach en Utah beach en 1 van de vele oorlogsmusea

 3. Kustlijn

  Maak een tocht langs de kustlijn en kijk je ogen uit bij de uitkijkpunten.

 4. Bayeux

  Leuke stad, op 10 km afstand. Prachtige kathedraal.

 5. Pont de Normandië

  Deze indrukwekkende brug kom je onderweg in Normandië tegen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Pont_de_Normandie

Log in voor je bucketlist