BIJ CHRISTINE.

Voor ons de mooiste camping van Frankrijk. Voorheen zonder zwembad, speeltuin of vertier. Alleen de natuur, een beek achter de tent, 9 hectare land en 50 plaatsen. Eigenaresse Christine komt uit Wallonië en spreekt nog een beetje Nederlands. Zij is getrouwd met de schapenhouder Benoir.

Naast de camping begint het dorpje La Motte Chalancon. Een echt provencaals dorp. Het hoogtepunt is de markt, waar alle locale boeren met hun handelswaren komen. Ik meen dat dit altijd op een maandag was, maar informeer voor de zekerheid bij Christine.

Tegenwoordig is er boven bij de boer ook een zwembadje, maar het meer Plan d’Eau du Pas des Ondes, is vlakbij en super om te zwemmen. Het echte grote zwembad ligt in Nyons, een uurtje verderop. Ook voor de grote supermarkt moet je echt even de auto in en een stuk rijden, wat met de airco aan, best soms aangenaam is.

Het is er heet, maar er staat altijd een heerlijk windje.

Le ferme de Clareau in La Motte Chalancon, Drome, France.

http://www.fermedeclareau.com/nl/camping-drome-provencale

  1. De locale markt.

    Lokale boeren brengen de oogst naar de markt. Maaltijden worden bereid. Echte Provençaalse souvenirs zijn hier te koop. Evenals biologische wijn.

  2. Het zwembad in Nyons.

    Zwemparadijs voor een dagje heerlijk koel zwemplezier. S'avonds eten in Nyons.

  3. Plan d'Eau due pas des Ondes

    Zwemmen in het meer en zonnen in het zand. Er is ook een eettentje bij het meer, waar je panini's kunt halen.

Log in voor je bucketlist