Kamperen met een vuurtje bij je tent

Traditioneel gaan we in de meivakantie kamperen met een aantal gezinnen. Dit jaar ging de reis naar de Vogezen in Frankrijk. We zoeken met deze groep naar eenvoudige campings en een vuurtje bij je tent stoken is een echte must. Al was het alleen al om ons warm te houden, want dat bleek geen overbodige luxe; sneeuw, hagel, regen, alles kwam voorbij. Maar gelukkig hebben we ook veel zon gehad en zijn we geëindigd in de korte broek 😉

De camping is eenvoudig ingericht en in het voorseizoen is er slechts één sanitairblok open (verwarmd), maar aangezien het erg rustig was nog op de camping, was dat ook te begrijpen. Het restaurantje is ook alleen in het hoogseizoen open. Onze kinderen hebben we amper gezien: die zaten of bij het water, of in het bos en anders op de trampoline of de binnenspeelruimte (handig met slecht weer).

De omgeving is echt prachtig en er is genoeg te doen: zwemmen, wandelen, fietsen. In de zomer is de rodelbaan op op ‘Col de la Schlucht’. Ook is de Elzas in de buurt en dit is ook tevens een aanbeveling om te doen.

 1. Le Hohneck

  prachtige klim en wandelomgeving op een bergtop met gigantisch mooi uitzicht

 2. Gérardmer

  leuk stadje waar je lekker kan eten

 3. Col de Schlucht

  in de winter een wintersport gebied, maar in de zomer kun je daar zomerrodelen. Erg leuk om te doen met kinderen.

 4. Riqwihr

  Heel oud stadje met vakwerkhuisjes in de Elzas. Doet je haast denken dat je in Duitsland zit. Prachtig stadje, maar wel toeristisch.

Log in voor je bucketlist