Zomervakantie 2018: Eerste stop Kopenhagen
Zomervakantie 2018: Rondje Denemarken en Zweden
Eerste stop: Kopenhagen. We vonden een prachtige camping iets te noorden van Kopenhagen. Wat blij dat we hebben gereserveerd (in de zomer m.i. een must) want dit is een geliefde plek en nadat we hier 3 nachten hebben gestaan snappen we heel goed waarom! Het ligt in een oud fort ter bescherming van Kopenhagen. De (niet meer werkende) kanonnen staan er nog. In de bunkers is nu plaats gemaakt voor sanitair en volgens scandinavisch gebruik: keukens voor de gasten.
Het werkt met een pasjessysteem en de reden daarvoor is dat om de hoek een ruim strand aanwezig is.
We zijn er twee dagen heerlijk op uit getrokken en na dag een de conclusie getrokken: we komen nog eens terug want we kunnen bij lange na niet doen wat we hadden bedacht. Dus Tivolipark is voor een andere keer.
Charlottenlund Fort Camping
-
Openbaar Vervoer
vanaf de camping is het 10 minuten wandelen naar het treinstation. Daar koop je een kaartje wat 24 uur of 48 uur geldig is voor 4 zones. Daarmee sta je in 20 min in hartje Kopenhagen. Je kunt daar ook nog onbeperkt de metro of bus nemen.
-
De Kleine Zeemeermin
De kleine zeermin is een beroemd sprookje van Hans Christian Andersen. Het is duidelijk aangegeven waar het staat en de drommen mensen verraden natuurlijk ook de exacte plek
-
Nyhaven
De plek waar Hans Christian Andersen heeft gewoont. Mooie oude binnenhaven met veel terrasjes en winkeltjes
-
Amalienborg
Het Amalienborg is het paleis waar de koningin van Denemarken resideert. Het zijn 4 identieke paleizen waardoor 'de vijand' niet wist in welk deel de koning zich bevindt.
-
Rosenborg
Een prachtig mooi klein kasteel met veel bezienswaardigheden. Een mooie om te testen is de fluisterbuis waarmee je van de ene naar de andere kant van het kasteel kunt communiceren. In het Rosenborg vind je ook themakamers die bijv. geinspireerd zijn op de spiegelzaal in Versailles. Als laatste is er de prachtige schatkamer met juwelen en kronen
GEEF EEN REACTIE OF STEL EEN VRAAG AAN Twan Wilting
Jouw vraag of reactie: